| |
Oczko wodne - forum Forum mi³o¶ników oczek wodnych. |
 |
Galeria zdjêæ oczek wodnych - oczko w g³owie :)
kkk21 - 2011-06-22, 20:51 Temat postu: oczko w g³owie :) czas na za³o¿enie mojej galerii choæ ju¿ troszkê tu jestem to siê jeszcze nie dorobi³am wola³am przegl±daæ Wasz bo jest na co popatrzec bo moje trochê skromne ale z czasem ³adnie zaro¶nie chyba
Gosik - 2011-06-22, 20:53
Piêknie kwitnie osoka, a oczko, nie martw siê-na pewno zaro¶nie.
Vanka - 2011-06-22, 23:41
Witaj
Fajny kszta³t oka Zaro¶niêciem sie nie martw - zarosnie
Jesli masz jeszcze trochê tych kamieni, to mo¿esz z³amaæ typowy wzór ró¿añca przez po³o¿enie kamieni z ty³u miêdzy tymi co ju¿ le¿±. W dziury miêdzy nimi mo¿na sadziæ trawy, skalniakowe roslinki, bylinki..
Woda czy¶ciutka - napisz co¶ o technicznej stronie akwenu.
kkk21 - 2011-06-23, 00:05
| Vanka napisa³/a: | Witaj
Fajny kszta³t oka Zaro¶niêciem sie nie martw - zarosnie
Jesli masz jeszcze trochê tych kamieni, to mo¿esz z³amaæ typowy wzór ró¿añca przez po³o¿enie kamieni z ty³u miêdzy tymi co ju¿ le¿±. W dziury miêdzy nimi mo¿na sadziæ trawy, skalniakowe roslinki, bylinki..
Woda czy¶ciutka - napisz co¶ o technicznej stronie akwenu. |
je¿eli chodzi o technikê to jest prosta same ro¶liny plus okropna woda z ujêcia z ogrodów dzia³kowych
norbi977 - 2011-06-23, 00:47
Witaj - oczko bardzo fajne jednak na fotce 10 jest lilia i wydaje mi siê, a raczej jestem pewien, ¿e jest posadzona za p³ytko Ale jak to mawiaj± "co kto lubi" Ogólnie oko cieszy oko - jak zaro¶nie to fajny zbiorniczek bêdzie
mat33 - 2011-06-23, 08:36
Bardzo ³adne oczko!
Niesamowite wra¿enie robi± osoki, ah, ¿eby tak u mnie chcialy rosn±æ... bo poki co tylko marniej±
Jedyne czego mi brakuje to trochê kamieni, ktore u³o¿y³ bym na trawie przed tymi które ju¿ s±, zas³onilo by to wystaj±ca foliê i tak jak mowi Vanka jakies bylinki miêdzy nie powciskaæ by mo¿na
kkk21 - 2011-06-23, 10:05
| norbi977 napisa³/a: | Witaj - oczko bardzo fajne jednak na fotce 10 jest lilia i wydaje mi siê, a raczej jestem pewien, ¿e jest posadzona za p³ytko Ale jak to mawiaj± "co kto lubi" Ogólnie oko cieszy oko - jak zaro¶nie to fajny zbiorniczek bêdzie |
tak jest to lilia lecz s± od 2 tygodni i zgodne ze wskazówkami obni¿am j± stopniowo by jej nie zatopiæ
AurorA - 2011-07-16, 21:48
ju¿ wiem ¿e bêdzie piêknie
kkk21 - 2012-06-13, 17:15 Temat postu: potrzebuje porady potrzebuje Waszej porady jak zrobic by ca³kowicie usun±c te kamienie przynajmniej od strony trawy , strasznie mnie wkurzaj± cos w tym stylu jak na tej stronie
http://www.swiatkwiatow.p...nych-id406.html
rewi - 2012-06-13, 18:29
Co to za lilia na 10 zdjêciu z p±kiem ? fajnie wygl±da
Mo¿na zrobiæ tak ¿e od strony trawnika wkopaæ folie w ziemie i zas³oniæ darni± wtedy bêdzie wygl±da³o równiutko z traw± ale bêdzie deszcz bêdzie podmywaæ chyba ¿e zostawisz jakie¶ 5-6 cm luzu miêdzy wod± a trawnikiem mam nadzieje ¿e zrozumia³a¶ ?
kkk21 - 2012-06-13, 21:01
| rewi napisa³/a: | Co to za lilia na 10 zdjêciu z p±kiem ? fajnie wygl±da
Mo¿na zrobiæ tak ¿e od strony trawnika wkopaæ folie w ziemie i zas³oniæ darni± wtedy bêdzie wygl±da³o równiutko z traw± ale bêdzie deszcz bêdzie podmywaæ chyba ¿e zostawisz jakie¶ 5-6 cm luzu miêdzy wod± a trawnikiem mam nadzieje ¿e zrozumia³a¶ ? |
co do lilii to nie mam pojêcia dosta³am ale to z zesz³ego roku w tym nic nie przetrwa³o bo woda zesz³a podczas zimy
co do trawy tez tak my¶la³am ale mam obawy ¿e ziemia z darni bêdzie sie podmywaæ
rewi - 2012-06-14, 13:34
Szkoda bo jest piêkna
kkk21 - 2016-05-04, 09:12
Witam nadszed³ czas na zmiany folia pêk³a i nie by³o juz wyj¶cia przy okazja du¿ego nadmiaru folii powsta³a nowa pó³ka p³ytka
teraz ponowna walka jak ukryæ folie niestety wykop przez lata siê zmieni³ i p³ytkie pó³ki siê obsypaly i nie da³o rady wyrobiæ nowych teraz musze znale¼æ ro¶liny które zarosn± widoczne miejsca
smazio - 2016-05-04, 16:28
| Cytat: | | przy okazja du¿ego nadmiaru folii powsta³a nowa pó³ka p³ytka |
£±czy³e¶, je¶li tak to w jaki sposób star± foliê z now±? Te¿ noszê siê z zamiarem stworzenia takiej pó³ki.
kkk21 - 2016-05-04, 18:27
| smazio napisa³/a: | | Cytat: | | przy okazja du¿ego nadmiaru folii powsta³a nowa pó³ka p³ytka |
£±czy³e¶, je¶li tak to w jaki sposób star± foliê z now±? Te¿ noszê siê z zamiarem stworzenia takiej pó³ki. |
Folia jest nowa w ca³o¶ci
wolanin - 2016-05-04, 20:18
Przy drugim zdjêciu zawirowa³o mi w g³owie
Z brzegami nie jest tak tragicznie, ale moim zdaniem nie t³umaczy Ciê problem z obsypanymi pó³kami, bo w ka¿dym miejscu mo¿na by³o podebraæ nieco ziemiê od zewn±trz, aby wewn±trz kamienie osiad³y nieco w wodzie przykrywaj±c foliê. Mo¿na to poprawiæ i teraz, niestety poprzez zdjêcie kamieni, uniesienie brzegu folii i podebranie ziemi tam gdzie trzeba.
Bardzo podoba mi siê wtopienie brzegu w trawê, ja bym postara³ siê uzyskaæ na czê¶ci obwodu taki w³a¶nie efekt, ale bardziej dok³adnie - trochê powalczyæ z idealnym wypoziomowaniem krawêdzi folii, pozaginaniem jej i ukryciem.
|
|