Oczko wodne - forum
Forum miłośników oczek wodnych.

Wodospad, strumień, kaskada. - Połączenie folii PCV z betonem

lipa13 - 2011-03-12, 19:14
Temat postu: Połączenie folii PCV z betonem
Witam

Planuję w nadchodzącym sezonie dobudować strumień do mojego oczka. Odpowiedzi na wszystkie nurtujące mnie pytania odnośnie tej inwestycji, znalazłem na Waszym forum. Okazaliście się bardzo pomocni za co serdecznie dziękuję :)
Trawi mnie natomiast jeszcze jedna kwestia. Mianowicie posiadam oczko z siatkobetonu a strumień chciałbym wykonać z folii PCV. Czy moglibyście udzielić mi wskazówek na temat tego typu połączenia? Czy istnieją może jakieś kleje łączące obie te powierzchnie? Chciałbym by strumień miał łagodne ujście do oczka (tzn. bez kaskady), więc miejsce łączenia będzie znajdować się stale pod powierzchnią wody.
Będę wdzięczny za wszelkie rady i wskazówki.

Pozdrawiam, Marcin :)

AurorA - 2011-03-12, 19:42

Nie musisz nic kleić wywiń tylko końcówkę folii na beton i będzie ok pod warunkiem że strumień będzie nieco wyżej od oczka. (a tak wygląda najnaturalniej)
lipa13 - 2011-03-12, 20:06

Dziękuję. Wydaje mi się, że rozwiązanie podane przez Ciebie będzie najprostsze i najpewniejsze. Co prawda wolałbym swobodny wpływ ale jakoś nie mogę wymyślić skutecznego rozwiązania problemu połączenia.
Myślicie, że takie wywinięcie (i oczywiście dociśnięcie folii jakimiś kamieniami czy innym budulcem) wystarczy? Czy może lepiej przykleić ją czymś?