Oczko wodne - forum
Forum miłośników oczek wodnych.

Inne oczka wodne - staw kąpielowy

Aga 3001 - 2010-10-25, 11:44
Temat postu: staw kąpielowy
Szukam osób, które już mają staw kąpielowy. Sama jestem dopiero zainteresowana budową takiego stawu. Poczytałam trochę teorii, ale bardzo interesują mnie doświadczenia osób, które już ze stawu korzystają. Jak z czystością wody, czy duże są koszty utrzymania (prąd, odmulanie itp.) Czy ich stawy są bardzo wspomagane pompami, skimmerami, filtrami bagiennymi, czy może tylko są czyszczone biologicznie przez rośliny.
Aga

Salmo_Salar - 2010-10-25, 18:54

Może wyklaruje się Tobie po obejrzeniu TEGO lub TAMTEGO

Pozdrawiam

Salmo

Aga 3001 - 2010-10-25, 21:35
Temat postu: Re: staw kąpielowy
Trochę mnie zatkało, przepraszam, jeśli uraziłam szanowne grono, nie zauważyłam wcześniej żadnych formułek grzecznościowych, więc po prostu na to nie wpadłam.

Dzień dobry

dziękuję za podesłane linki, z uwagą prześledzę je jutro w pracy.

Do zobaczenia.
Pozdrawiam
Aga

Aga 3001 - 2010-10-26, 12:08

Witam jeszcze raz
Dzięki za wiadomość na priva, nadal jestem zainteresowana wszystkimi waszymi doświadczeniami związanymi ze stawem. Bardzo się uparłam na budowę, ale nie koniecznie przez firmę za 60000. Wiem, że ludzie się na to porywają i całkiem nieźle im wychodzi.
Dopiszę, że chciałabym staw ok. 150/200metrów, z torem do pływania.
Aga

Gosik - 2010-10-26, 15:06

Na forum znajdziesz na pewno mnóstwo informacji, może niekoniecznie o tym torze do pływania, bo to forum oczko wodne,ale na pewno bardzo przydatnych innych-wrzuć hasło w "szukaj"-masz je na samej górze-i mam nadzieję, że wiesz, że na coś takiego potrzebujesz zgody geodety itp.?
silpe - 2010-10-26, 20:17

http://www.youtube.com/wa...feature=related
Zobacz jak to powinno wygladac ;)
A filtry musza byc bo bedzie :dupa: widzialem kilka takich stawikow jak nie zrobisz
pozadnie, to raczej nie bedziesz miala ochoty w tym plywac :P

AurorA - 2010-10-26, 21:02

Ten basen z filmu jest mniejszy od planów Agi a cena na pewno by była wyższa.
Na pewno samemu można taniej, ale trzeba to bardzo dobrze zaplanować bo można utopić cała kasę. Myślę że może Ci pomóc Paweł Woynowski.

Aga 3001 - 2010-10-27, 17:54

Heloł
Ale piękny ten staw z you tuba - te granitowe ścianki! Chyba jednak będę się musiała zadowolić skromniejszym :) Co do filtrów, wiem, że są konieczne. Tak jak porządny projekt. Czy myślicie, że powinien go wykonać architekt krajobrazu?

AurorA - 2010-10-27, 19:41

Taki projekt musi wykonać osoba z uprawnieniami i pozwolenie na budowę.