| |
Oczko wodne - forum Forum miłośników oczek wodnych. |
 |
Galeria zdjęć oczek wodnych - Oczko Misiatego
Misiaty - 2010-03-03, 18:41 Temat postu: Oczko Misiatego Witam. Przedstawiam nieistniejące już oczko wodne w moim ogrodzie. Obecnie zostało ono przerobione na znacznie większe. W czasie lata postaram się sporządzić odpowiednią dokumentację fotograficzną oraz zamieścić zdjęcia z nowym oczkiem.
http://img710.imageshack.us/i/dscf4450.jpg/
duzers - 2010-03-03, 18:51
szkoda że nieistniejące,bo bardzo ładne może napisz coś o nim,co cię skłoniło aby je przerabiać?
Vanka - 2010-03-03, 19:11
Dobrze widzę barwinek na kamieniach?
Jak Ci rósł przy oczku?
A oczkiem zachwycać się nie będę, bo juz go nie ma
Poczekam na nowe
Pozdrawiam
ewa535 - 2010-03-03, 20:20
Och ja sie jednak zachwycę !
Czy wiele lat trzeba było zeby te rośliny sie tak rozszalały?
To czym Vanka mówi tez mi się bardzo podoba , ale czy to nie bluszcz czasami?
Misiaty - 2010-03-03, 21:29
Do przerobienia oczka skłonił mnie brak jego szczelności. Musiałem dość często dolewać wody, co stworzyło problem kosztów. Oczko było zrobione z folii polietylenowej i niestety w skutek ludzkiego błędu zostało po 3 latach od utworzenia przedziurawione. Co prawda zostało połatane ale nie mogłem już uzyskać pierwotnego poziomu lustra wody i dlatego zdecydowałem się na przerobienie oczka na nowe.
Aby roślinki się tak "rozszalały" u mnie potrzebne były 3 lata. Barwinka chyba nie miałem i faktycznie na pierwszym zdjęciu widoczny jest bluszcz (lewej) oraz wiciokrzew (na środku).
duzers - 2010-03-03, 21:32
| Vanka napisał/a: | Dobrze widzę barwinek na kamieniach?
Jak Ci rósł przy oczku? | barwinek bardzo dobrze rośnie przy oczku,aż za dobrze..tak się wtrące nie pytany
maruder - 2010-03-04, 00:37
Mam tylko nadzieję, że przy przebudowie starałeś się zachować klimat starego oczka.
AurorA - 2010-03-04, 01:22
Faktycznie fajny klimacik, oczko było pięknie wpasowane w ogród. Pewnie nie będzie łatwo temu dorównać w większej wersji, ale na pewno się uda. Widać smykałkę.
Misiaty - 2010-03-05, 10:01
Dziękuję za opinie. Przy budowie nowego oczka starałem się zachować jak najwięcej z klimatu poprzedniego. Na razie jednak jest jeszcze dość pusto, więc ciężko przewidzieć efekt. Pozdrawiam.
Domel - 2010-04-25, 20:11 Temat postu: Re: Oczko Misiatego Oczko pelen wypas! Inne niz wszystkie! Przepiekny kawalek natury w srodku ogrodka. Inspiracja dla mojego przyszlego oczka! Klaniam nisko
|
|