| |
Oczko wodne - forum Forum miłośników oczek wodnych. |
 |
Galeria zdjęć oczek wodnych - Oczko Monika
monika160607 - 2009-09-30, 18:11 Temat postu: Oczko Monika Witam wszystkich na tym forum to mój pierwszy post.Od czterech lat posiadamy z mężem działke ROD zawsze moim marzeniem było oczko wodne.W zeszłym roku posanowilismy zrobic małe oczko ale po pewnym czasie stwierdzilismy że jest za małe. Postanowiliśmy że je troszkę powiększymy, tym tazem nie bedzie to laminat a folia. A teraz kilka fotek oczka pojemnośc 170l hihi wieksza miska taka
Ostatnia fotka z tego roku
Ernest - 2009-09-30, 18:17
Jak na 170l to nieźle się prezentuje
JAREK G - 2009-09-30, 18:32
| monika160607 napisał/a: | | W zeszłym roku posanowilismy zrobic małe oczko ale po pewnym czasie stwierdzilismy że jest za małe. Postanowiliśmy że je troszkę powiększymy, tym tazem nie bedzie to laminat a folia. | Miejsca masz dużo, to bardzo dobra decyzja
ewa535 - 2009-09-30, 18:51
Witaj Monika !
Słupsk wita Poznań (mam u Ciebie w miescie mnóstwo rodziny)
fajny pomysł, że duże oczko, pewnie na wiosnę?
To małe dobrze Ci wyszło, z większym jeszcze wiecej radochy !
Elendil - 2009-10-01, 07:20
Oko spoko
Miejsce jest, więc twórcze skrzydła można rozwinąć i to konkretnie
sebastianrost - 2009-10-01, 09:49
Przenieś troszke tą fontanne ponieważ niektóre roślinki (lilie) nie lubią plusku wody a oczko jak na tą wielkośc całkiem całkiem.witam ziomalke
taniw - 2009-10-01, 10:23
| Cytat: |
Przenieś troszke tą fontanne ponieważ niektóre roślinki (lilie) nie lubią plusku wody a oczko jak na tą wielkośc całkiem całkiem. | Albo wywal ją. Pompę wykorzystaj , może do malutkiego filtra glebowo korzennego który zapewni ci czyściutką wodę.
monika160607 - 2009-10-01, 13:26
Z tą fontanną jest mały problem bo nie mam miejsca w przyszlym roku bedzie już inaczej Na pewno fontanna nie bedzie przeszkadzać roślinom
Pozdrawiam
leszek50-57 - 2009-10-01, 13:41
Nie rezygnuj z tego oczka ja na twoim miejscu bym małe połączył
rowkiem do nowego dużego i za razem będziesz miała filtr
korzeniowo-glebowy. masz dużo miejsca
poz.Leszek
----------------
ewa535 - 2009-10-01, 21:02
| leszek50-57 napisał/a: | Nie rezygnuj z tego oczka ja na twoim miejscu bym małe połączył
rowkiem do nowego dużego i za razem będziesz miała filtr
korzeniowo-glebowy. masz dużo miejsca
poz.Leszek
---------------- |
A jeśli zaakceptujesz pomysł Leszka to ja za parę dni wstawię w swojej galerii "przepis" jak to zrobić step by step ze zdjęciami. Miałam właśnie taki plastik na początku, teraz jest oczko (2 m3 wody) połączone z formą plastikową, która jest filtrem - woda czysta nie do uwierzenia. Wszystko robiłam w konsultacji z najlepszymi fachmanami tutaj, wiec chyba mam profesjonalny filtr korzeniowy.
AurorA - 2009-10-01, 22:58
A ja uważam że lepiej mieć jedno większe, a foremkę spróbuj sprzedać.
ewa535 - 2009-10-02, 07:35
| AurorA napisał/a: | | A ja uważam że lepiej mieć jedno większe, a foremkę spróbuj sprzedać. |
A dlaczego tak uważasz? Nie wierzysz w filtry korzeniowe? Ma już to ładnie zaaranżowane, nie musialaby robić totalnej demolki żeby powstało coś nowego.
Elendil - 2009-10-02, 09:46
| ewa535 napisał/a: | | Ma już to ładnie zaaranżowane, nie musialaby robić totalnej demolki żeby powstało coś nowego. |
Tylko żeby zrobić strumyk to albo balia w górę, albo pompa+rury, albo docelowe większe oczko niżej. Na pewno nie jest to pikuś
AurorA - 2009-10-02, 12:09
Przy doklejkach , dobudówkach i przeróbkach więcej roboty a efekt gorszy niż przy zbudowaniu czegoś porządnego od zera.
ewa535 - 2009-10-02, 13:13
| Elendil napisał/a: | | ewa535 napisał/a: | | Ma już to ładnie zaaranżowane, nie musialaby robić totalnej demolki żeby powstało coś nowego. |
Tylko żeby zrobić strumyk to albo balia w górę, albo pompa+rury, albo docelowe większe oczko niżej. Na pewno nie jest to pikuś |
Zgadzam się że nie pikuś i nawet Pan Pikuś , ja się borykałam z wykonawstwem od końca lipca (chyba) a konsultowałam to na forum od początku mojej tu obecnosci prawie. Ale warto było. A gdybym miała taki instruktaż jaki planuję zrobić , wykonałabym to w dwa dni.
Nie żebym narzekała na Wasze porady, ale jest full wiedzy w róznych tematach i postach a po kolei jeszcze z obrazkami (jak dla blondynki ! To Monika o mnie, nie o Tobie! ) to nie ma niestety. Więc po drodze popełniłam kilka byków, przed którymi chcę Nowych uchronić.
alibaba - 2009-10-02, 13:50
| ewa535 napisał/a: | | Nie żebym narzekała na Wasze porady, ale jest full wiedzy w róznych tematach i postach a po kolei jeszcze z obrazkami (jak dla blondynki ! To Monika o mnie, nie o Tobie! ) to nie ma niestety. Więc po drodze popełniłam kilka byków, przed którymi chcę Nowych uchronić. |
Ewo, efekt końcowy masz taki że niejeden brunet by sie zawstydził przy twoim ogrodzie
monika160607 - 2009-10-02, 15:19
Ja z męzem chcemy zbudować oczko od podstaw więc popieram zdanie AurorA. nie jesteśmy tacy obeznani w ogrodnicwie żeby kombinować z formą i folią razem. I tak badzie to dla nas problem jak zacząć nowe oczko Więc prosiłabym o parę wskazówek
Pozdrawiam
monika160607 - 2010-04-14, 09:01
http://forum.oczkowodne.net/viewtopic.php?t=4002
zaczełam budowę nowego oczka Zapraszam na fotki wszystkie doychczasowe fotki na str. 1
Pozdrawiam
|
|