Oczko wodne - forum
Forum miłośników oczek wodnych.

Galeria zdjęć oczek wodnych - Oczko Norbii21

Norbii21 - 2009-09-16, 08:32

Witam. Zrobiłem niedawno zdjęcie swojego oczka. Wklejam je i czekam na opinie :-D . Mam nadzieje że się będzie podobać. Jak będę miał więcej czasu to wkleje więcej zdjęć. Pozdrawiam

taniw - 2009-09-16, 09:47

Trochę natury by się przydało! może jakaś malutka roślinka? Ale się narobiłeś Podziwiam tych którzy mają jeszcze tyle siły!
mol79 - 2009-09-16, 20:24

Bardzo ladne...

Ciekawie wyglada ten kamien w okolo....Mozna wiedziec wiecej o nim? Aha i roslinki sa? Bo nie widac

darek653 - 2009-09-16, 21:11

Witaj,
moja opinia podobna do przedmówców - a gdzie rośliny?
Choć to nie najlepsza pora na sadzenie roślin,spróbuj wsadzić ich parę do oczka a sam zobaczysz jakiego nabierze uroku.
Wykończenie wokoło oczka perfekcyjne i kaskada robi duże wrażenie.
Napisz cos więcej o swoim stawiku-wymiary,litraż jakie ryby itp.........
Pozdrawiam.
Darek

sebastianrost - 2009-09-16, 21:33

darek653 napisał/a:

Choć to nie najlepsza pora na sadzenie roślin,

Dlaczego sadzisz że to nienajlepsza pora na sadzenie roslin przeciez nieraz na forum była już mowa o terminach sadzenia roslin i nieprzypominam sobie aby wrzesien nie był dobrym miesiącem na sadzenie roslinek

Co do oczka to podoba mi sie jest orginalne ale cos mi w nim brakuje......chyba życia

JAREK G - 2009-09-16, 21:39

Na pewno wygląda inaczej jak większość oczek na forum. Kamieniste, ale przynajmniej nie z otoczaków :P
AurorA - 2009-09-16, 22:07

Widać mnóstwo pracy i dopracowanie szczegółów i aż głupio mi mówić, że oczko wygląda skrajnie nienaturalnie i mi się nie podoba :oops:

Roślinami tu się wiele nie zdziała.

alibaba - 2009-09-16, 22:26

Fakt że jest sterylne jak strzykawka z apteki

AurorA napisał/a:
Widać mnóstwo pracy i dopracowanie szczegółów i aż głupio mi mówić, że oczko wygląda skrajnie nienaturalnie i mi się nie podoba :oops:

Z tym bym sie nie zgodził, można go ożywić, tylko kupa roboty będzie. Ale skoro właściciel był zdolny zrobić tak perfekcyjnie to do tej pory to i podoła do końca ;)

AurorA - 2009-09-16, 23:20

Nienaturalność daje kaskada i strumień, aby oczko nabrało normalnego wyglądu trzeba by dosypać dużo ziemi między strumykiem a kaskadą, oraz po bokach kaskady i strumienia.
Aby wygląd był naturalny strumyk musi wydrążony/zagłębiony we wzniesieniu a nie wypiętrzony ponad nie. Na pewno dla właściciela oczka taka kosmetyka to pikuś.

sebastianrost napisał/a:
Dlaczego sadzisz że to nienajlepsza pora na sadzenie roslin przeciez nieraz na forum była już mowa o terminach sadzenia roslin i nieprzypominam sobie aby wrzesien nie był dobrym miesiącem na sadzenie roslinek

pora na sadzenie dobra, ale oczka już się teraz nie ożywi- większość roślin już żółknie i zaczęło się ich wycinanie, a samych kłaczy widać nie będzie - efekt dopiero na wiosnę.

kobi_23 - 2009-09-16, 23:30

Oczko jest sterylne ,ale masz dużą strefę płytką , zainwestuj w rośliny i będzie zdecydowanie lepiej , a co do kaskady to podsypać trochę ziemi , trochę zielonego i będzie wyglądała lepiej bo na razie wygląda jak schody ...
taniw - 2009-09-17, 09:57

alibaba napisał/a:
AurorA napisał/a:

Z tym bym sie nie zgodził, można go ożywić, tylko kupa roboty będzie. Ale skoro właściciel był zdolny zrobić tak perfekcyjnie to do tej pory to i podoła do końca
Wygląda naturalnie, jak Rysy /góra/ między Pruszkowem pod Warszawą, a Ursusem.
alibaba - 2009-09-17, 14:22

taniw napisał/a:
Wygląda naturalnie, jak Rysy /góra/ między Pruszkowem pod Warszawą, a Ursusem.

może wyglądały by ciekawie, skad wiesz ?? :hehe:

A ja poczekam z oceną do końca, i tak fajnie że niema krasnali i plastikowych kaczek :P

samuraj - 2009-09-17, 18:47

oczko bardzo fajne , choć ta kaskada-wodospad trochę przytłacza , rzuca się w oczy brak roślin w oczku jak i w około oczka ale myślę że będzie to nadrobione.Kora przy oczku to nie jest trafiony pomysł , wiatr będzie nawiewał ja do wody poza tym bardziej pasował by żwir :)
Radek G. - 2009-09-17, 19:58

Witam
Czy oczko jest z folii ? Jeśli tak to :brawo: za zamaskowanie brzegów. Sadź jak najwięcej roślin. Napisz coś więcej tzn. jaką ma pojemność, głębokość, itd.