Oczko wodne - forum
Forum miłośników oczek wodnych.

Galeria zdjęć oczek wodnych - Oczko wodne Gawlina

Gawlin - 2009-04-15, 20:57
Temat postu: Oczko wodne Gawlina
Posiadam oczko wodne około 11 lat. Jak widać na załączonym rysunku posiada półkę na roślinnosć, następnie jest gwałtowny spad, jeszcze jeden stopień i dno. Najgłębsze miejsce około 1,7 m. W stawie mam sporo karasi, złowionych na pobliskiej gliniance. Tylko kilka sztuk nie przetrwało zimy. Poziom wody w oczku jest troche mniejszy niż zazwyczaj, widać również że folia nie jest już nowa i dlatego planuję całkowitą wymianę folii + rozbudowa półki z roślinnością. Zamierzam również kupić filtr czyszczący jak i również coś do napowietrzania. Czy są jakieś urządzenia wielofunkcyjne, które spełniałoby zarazem jedną i drugą rolę??? Nie znam się za bardzo na sprzęcie, stąd prosiłbym o pomoc, lub nakierowanie. Za wszelkie uwagi będę wdzięczny.

samuraj - 2009-04-15, 21:12

Witam na forum :piwko: przede wszystkim rozpocznij od lektury forum , następnie zainwestuj w rośliny.Jak przyszedłem na forum też miałem zieloną wodę i dwie roślinki na krzyż :)
JAREK G - 2009-04-15, 21:30

Jeśli chcesz się dowiedzieć coś o urządzeniach do oczka wodnego to przeczytaj przede wszystkim TEN dział