| |
Oczko wodne - forum Forum miłośników oczek wodnych. |
 |
Galeria zdjęć oczek wodnych - Oczko Rob Z
Rob Z - 2008-07-07, 11:29 Temat postu: Oczko Rob Z Witam wszystkich oczkomaniaków
Moja przygoda z oczkiem wodnym zaczęła się od
Z tej niepozornej kupki kamieni miał w zamyśle powstać grill z altanka. Były pot, krew, i łzy ale udało się, sporo pracy nas to z teściem kosztowało
Następnie teść stwierdził że przydało by się oczko, i zabraliśmy się do pracy
Przez trzy lata była to głęboka kałuża z rybkami i mnóstwem glonów. W tym roku postanowiłem coś z tym zrobić, najpierw gruntowne czyszczenie
I wtedy zdałem sobie sprawę iż nie mam zielonego pojęcia o oczkach wodnych Tym sposobem trafiłem na forum Czytałem, czytałem, czytałem i uświadomiłem sobie jaka ze mnie Ograniczyłem ilość ryb w oczku (mniam, mniam), spłyciłem troszkę oczko na części jego powierzchni, pojawiły się pierwsze rośliny, pracuje filtr...
Oczko zmienia się w coś zupełnie innego niż było na początku W najbliższym czasie oczko zostanie poszerzone o strefę płytka, na przyszły sezon powinna być w pełni gotowa. Bardzo cieszy mnie obecność na forum, gdyż sporo wiedzy praktycznej (a ta jest najcenniejsza), można w bardzo łatwy sposób przyswoić. W efekcie czego zyskuje na tym oczko. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i forumowiczki
Pawlak - 2008-07-07, 11:55
Witam Cię serdecznie
Tobie podobnie jak mnie forum pomogło
melek - 2008-07-07, 12:27
Również witam na forum
PS Co tak mało wody w oczku
Rob Z - 2008-07-07, 15:50
Wody jest obecnie ok 100cm, dolewam ciągle, jeszcze jakieś 30-40cm
jakja - 2008-07-10, 07:02
Witaj, ale jedna zasadnicza uwaga, którą chyba większość słyszy: gdzie są rosliny???!!! Za mało, żeby nie powiedzieć: totalny brak! Ładuj ile się da! Będzie spokój z wodą... Ale og. wygląda fajnie...
monkeymonk - 2008-07-10, 10:10
witaj na forum, kawal roboty za wami. bardzo podoba mi sie kamienna sciana altanki, oczko tez niczego sobie - oczywiscie brakuje roslin.
nie podoba mi sie za to kaskada - a zwlaszcza te wysokie pionowe sciany - ja bym to zasypal w miare mozliwosci. ogolnie
samuraj - 2008-07-11, 07:07
Witam na forum Każdemu z nas pomogło to forum , w moim przypadku także , jak tu trafiłem to miałem dziurę z zupą szczawiową a teraz mogę powiedzieć że mam oczko wodne
Rob Z - 2009-04-23, 20:06
Nowy sezon - nowe oczko Tak naprawdę to efekty mojej obecności na forum, i korzystania z informacji...
Sporo się naczytałem, jak widać wyżej oczko które posiadam nie należy do interesujących, zmienia się to powoli.
Dziś dotarła do mnie paczka (z Brwinowa )
Właśnie skończyłem sadzenie
A oto zmiany w oku jakie dotychczas miały miejsce, fotki z przed kilku dni
Więcej fotek wrzucę jak roślinki troszkę "odbiją"
Pozostał mi jeszcze do przeróbki jeden brzeg, planowana strefa błotna, jednak nie wiem czy dam radę w tym roku
Salmo_Salar - 2009-04-23, 20:14
Altanka bajerancka Oczko bym jeszcze przedłużył przed altaną i dał jakiś pomościk, stylowo i ze smakiem by to wyglądało
Pozdrawiam
Salmo
Rob Z - 2009-04-23, 20:27
Nie da rady - brak miejsca, poza tym altanka celowo jest oddzielona od oczka, jak chcesz grillować siedzisz w środku, jak chcesz popatrzeć na oczko, to bierzesz browarka i idziesz.
Poza tym kładki nie specjalnie są w moim guście
Salmo_Salar - 2009-04-23, 20:30
Szkoda... już przed oczami mam grillowanie w deszczu patrząc na oczko. Wiem co to znaczy
Pozdrawiam
Salmo
maruder - 2009-04-24, 01:29
Roznica jest kolosalna;
Rob Z - 2009-07-26, 19:02
Jak obiecałem, czas na fotki, zasadniczo ograniczyłem się tylko do posadzenia roślin, i oczko pozostawiłem samo sobie, brak czasu...
Chwilami siądę i nakarmię rybki, poza tym zero ingerencji.
sebastianrost - 2009-07-26, 19:43
Muszę powiedzieć ze oczko nabiera naturalności porównując stan z kwietnia a dzisiaj to jest zarąbista różnica oby tak dalej powodzenia.Jak niewiele trzeba aby mieć czystą wode Roślinki Roślinki...ale to już znamy (nie wszyscy)
A#O - 2009-07-29, 23:04
Super. Widać kolosalne zmiany na lepsze.
|
|