| |
Oczko wodne - forum Forum miłośników oczek wodnych. |
 |
Budujemy oczko wodne - Budowa oczka na działce
cichy70 - 2008-05-04, 17:15 Temat postu: Budowa oczka na działce wiatm serdecznie ,jak to jest z budowa oczka wodnego na ogródku działkowym? również potrzebuje pozwolenia? oczkow +- 30m 2
Ernest - 2008-05-04, 18:16
Jeżeli chodzi Tobie o ogródki ROD ,jest przepis który zezwala na :15m2 łącznej powierzchni zbiorników i max 1m głębokości
W majowym działkowcu jest dość obszerny artykuł na temat oczek wodnych
iwosek - 2008-05-04, 18:22
| Ernest napisał/a: | Jeżeli chodzi Tobie o ogródki ROD ,jest przepis który zezwala na :15m2 łącznej powierzchni zbiorników i max 1m głębokości
W majowym działkowcu jest dość obszerny artykuł na temat oczek wodnych |
Własnie mialem o tym pisac artykul taki sobie - z paroma rzeczami sioe nie zgadzam - no moze inaczej - oczko moze bez nich funkcjonowac
Co do samego przepisu - sam mam gruuuuuuubo ponad te 15m2 i teraz pytanie co w takim wyopadku - nikt sie nie "pluje" w stosunku do oczka i basenu, ale nioech trafi kosa na ....
Ernest - 2008-05-04, 18:37
Mateusz ten artykuł jest napisany książkowo ,ja bym go napisał inaczej .Przypuszczam że jest to jakaś praca magisterska lub coś w tym rodzaju
Co do przekroczenia powierzchni to zależy wiele od sąsiadów i prezesa czy sie nie będą czepiać ,ale powiedz kto to pomierzy
iwosek - 2008-05-04, 18:46
Caly dzialkowiec napisany jest przez jeden instytut wiec kto wie Jak o oczkach mi sie nie podobal - o trawniku uwazam ze byl swietny
O sąsiadow sie nie boje ale z prezesem mam na pienku
Ernest - 2008-05-04, 18:57
Ja zaczynam czytać działkowca od prognozy pogody ,opisywaną przez Andrzeja Zalewskiego ,a prezesa mam pod kontrolą w sprawie akwenów wodnych
Prezes propaguje oczka wodne
|
|