| |
Oczko wodne - forum Forum miłośników oczek wodnych. |
 |
Technika - pompy solarne
pool - 2008-04-16, 06:41 Temat postu: pompy solarne gdzie można kupic takie pompy?płace wysokie rachunki za prąd czy wogóle jest szansa na taką pompe.?
judym - 2008-04-16, 12:04 Temat postu: Re: pompy solarne
| pool napisał/a: | | gdzie można kupic takie pompy?płace wysokie rachunki za prąd czy wogóle jest szansa na taką pompe.? |
Szczerze,to nie słyszałem o pompach solarnych,a jeżeli są,to ich moc i wydajnośc będzie słabiutka.Niestety zabawa w oczko wodne,czy utrzymanie akwarium kosztuje.
Bartek1 - 2008-04-16, 12:27
są takie pompki ale głównie jest to stworzone pod fontanne. pływa sobie takie coś siurkając sobie jak słoneczko zaświeci. w akcji nigdy nie widziałem ale raczej słabo by się spisywało. A jako pompa główna podająca wodę na pewną wysokość to już na pewno nie pociągnie
Bartek1 - 2008-04-16, 12:32
chyba że zainwestował byś w ogniwo słoneczne postawił na dachu i częściowa chociaż odciążył domowy budżet ale sama instalacja aby to dobrze działało to już ładna sumka.
olenka - 2008-04-16, 20:17
| judym napisał/a: | pool napisał/a:
gdzie można kupic takie pompy?płace wysokie rachunki za prąd czy wogóle jest szansa na taką pompe.?
Szczerze,to nie słyszałem o pompach solarnych |
....a ja słyszałam i widziałam takie cuda.Wydajność tych pomp jest spora np.pompa fontannowa -1500 l/h,pompa strumieniowa nawet do 3000 l/h.Cena tych zestawów jest b.b.b.bbbbbbb duża więc kupowanie tego jest bezsensu.
pool - 2008-04-17, 05:44
....a ja słyszałam i widziałam takie cuda.Wydajność tych pomp jest spora np.pompa fontannowa -1500 l/h,pompa strumieniowa nawet do 3000 l/h.Cena tych zestawów jest b.b.b.bbbbbbb duża więc kupowanie tego jest bezsensu. masz jakiś namiar na te pompy??
olenka - 2008-04-17, 09:45
| pool napisał/a: | | masz jakiś namiar na te pompy?? |
Namiar jest prosty -firma oase -wszystko trzeba ściągać na indiwidalne zamówienie przez przedstawiciela tej firmy-ponieważ są to bardzo drogie urzadzenia i nie ma ich w Polsce.
alachol - 2009-05-19, 21:47 Temat postu: Re: pompy solarne- Witaj pool [quote="pool"] też jestem zainteresowana zakupem takiej pompy widziałam takie na w cenie ok 330 zł ale nie wiem jak to się sprawdzi ,chcę ją zastosowac do filtra korzeniowego,do tej pory nie udało mi się skontaktowac z kimś kto już ją ma-szukam dalej,a Ty jak coś się dowiesz to daj znac.Pozdrawiam Ala
Vanka - 2009-07-28, 16:34
Kurcze..
Raczkujemy w technice solarnej, a w Niemczech są popularne.
Sama jestem zainteresowana taką pompą, ale "polskie " ceny się nie kalkulują.
Jeśli dowiem się czegoś konkretnego dam znać.
Pozdrawiam
grestia - 2011-04-27, 09:41
Witam. Woda w oczku zbyt szybko staje się zielona/mętna. Zbiornik ma wymiary ok 3,5x3,5m i gł. 120cm (kształt owalny). Natrafiłem na oferty pomp solarnych z wydajnością ok. 300-600 l/h. Co o tym myślicie? Proszę o radę.
Elendil - 2011-04-27, 09:58
Ale w jaki sposób ma Ci to pomóc na glony? Poza tym szkoda na to pieniędzy, walory użytkowe żadne a i ozdobne takiego ciurkania dyskusyjne....
grestia - 2011-04-27, 10:56
Myślałem o lepszym natlenieniu, przepływie wody. Co w danej sytuacji byłoby najlepszym rozwiązaniem?
rewi - 2011-06-20, 18:18 Temat postu: Re: pompy solarne
| pool napisał/a: | | gdzie można kupic takie pompy?płace wysokie rachunki za prąd czy wogóle jest szansa na taką pompe.? |
Pompy solarne są dostępne na alledrogo wystarczy wpisać '' pompa solarna '' są dość ciekawe ja zakupiłam i jestem bardzo zadowolona tylko że działa wtedy tylko gdy świeci słońce jak pada czy jest pochmurno nie działa ;(
superkb - 2011-10-03, 00:02
mam zamiar zakupic taka wlasnie wydajnosci 500l/h koszt kolo 40zl tylko w celu by mieszala wode w oczku i mysle ze w takim przeznaczeniu bedzie rewelacyjna. bedzie gleboko pod woda bez zadnych dysz fontannowych.
|
|