Oczko wodne - forum
Forum miłośników oczek wodnych.

Ogrodnictwo - Anomalie

iwosek - 2007-10-15, 20:23
Temat postu: Anomalie
Witam,
Nie wiedziałem do jakiego tematu to wstawic, no i pomyslalem ze warto taki założyc ;)
Tak wiec sprawa ma sie do przedziwnych wybrykow przyrody,
Myśle, ze bedziemy prezentowac tu zdjecia róznorakich wybryków Matki Natury,
Tak wiec zaczynam ;)
Juka, której kwiat własnie zaczął sie rozwijac :o
Mam nadzieje, że jeszcze zakwitnie :)

wojtas - 2007-10-16, 08:27

moze to zwiastun długiej i ciepłej jesieni.chciałbym.aby tak było.Nienawidzę zimy.
jakja - 2007-10-16, 08:35

Widzę to czarno: wszystkie znaki na niebie iziemi wskazują na szybką i ostrą zimę- oby nie!!!
marian - 2007-10-16, 20:12

Mnie kwitnie pigwowiec .ale jak się nie myle w tamtym roku jesienią też miał kwiaty.
koczisss - 2007-10-16, 21:51

jakja napisał/a:
Widzę to czarno: wszystkie znaki na niebie iziemi wskazują na szybką i ostrą zimę- oby nie!!!

Jakie to znaki?

Jak na razie październik jak październik, całkiem normalny, ani za ciepły, ani za zimny.
Nie porównuj do tego z przed roku, bo tamten był wyjątkowo ciepły, choć w połowie miesiąca było załamanie pogody i było chłodniej jak teraz, a koniec był lodowaty :)

AurorA - 2007-10-16, 22:45

Cytat:
Mnie kwitnie pigwowiec .ale jak się nie myle w tamtym roku jesienią też miał kwiaty.

U mnie rok temu kwitł non-stop od wiosny do grudnia. Chyba mam jeszcze gdzieś foty kwiatów i owoców na jednej gałązce - a w tym roku normalnie i owoców więcej.

Wielu roślinom zdarza się powtórnie wydać kwiaty jesienią. U mnie np. drugi raz z rzędu kwitła czermień na przełomie sierpnia i września.

JAREK G - 2007-10-16, 22:54

A u mnie na tych kaczeńcach alba co dostałem Arek od Ciebie już kilka dni temu pojawił się kwiat :-D jutro zrobię fotkę jak będzie jeszcze kwiatek :P
AurorA - 2007-10-16, 22:55

Dla tej odmiany to normalka, u mnie kwitnie teraz kilka. Zresztą wszystkie kaczeńce dość często zakwitają ponownie.
jakja - 2007-10-17, 18:37

Z kwiatów pozostala mi 1 róża i kwitnąca ketmia syryjska... Choć część kwiatów pomarzlo (razem z hortensją)...
AurorA - 2007-10-18, 02:43

U mnie przymrozków jeszcze nie było i kwitnie mi wiele kwiatów,a z anomalii to chyba tawuła van Houtte'a. Powtórnie kwitną kaczeńce, rudbekie, floksy, pierwiosnki i barwinki
jakja - 2007-10-18, 08:55

Czyli jak zwykle u mnie pod górkę :???: :-D
iwosek - 2007-10-18, 20:43

wojtas napisał/a:
Nienawidzę zimy

czemu, zima jest piekna, a najlepsze co jest w zimie to snieg, a jak snieg to narty, a jak narty ;) :hehe: adrenalina :P
a tak do tematu:
Zakwitła mi ponownie hortensja :P nie wiem moze normalne, ale mi przez kilka lat nie kwitła wogole, zawsze "paki' przemarzały wiosna

Bajbas - 2007-10-19, 08:41

A u mnie zakwitł kaczeniec (wersja "podwójna"), ale mam nadzieję, że zima będzie ostra :P
Zima jest super, ciepełko w domu, przyjemnie jest robić różne rzeczy ........... ;)
Bajbas

iwosek - 2007-10-19, 20:27

Bajbas napisał/a:
Zima jest super, ciepełko w domu, przyjemnie jest robić różne rzeczy ...........

Bajbas - popieram w 101% :good:

a co do kaczency - mi tez zakwitły, :yahoo: szkoda ze tylko 2 kwiatki :P

AurorA - 2007-10-19, 22:54

Nie cierpię zimy :bum: Lubię prace w ogrodzie a tu trzeba czekać do wiosny.
JAREK G - 2007-10-19, 23:49

To tak jak ja :( Wolę kosić trawę niż odgarniać śnieg :P
iwosek - 2007-10-19, 23:51

Panowie ja moge poswiecic nawet jazde na motorze dla odrobiny sniegu górki i nart :hehe:
a tak poza tym zima jest piekna :P

AurorA - 2007-10-19, 23:53

iwosek napisał/a:
a tak poza tym zima jest piekna

okropna, już mnie trzęsie jak tylko czytam

killer1558 - 2007-10-20, 07:51

popieram Arka i Jarka uhu-ha zima zła :hehe: ,najpiękniejsza pora to wiosna i początek lata :) jak temperatura spada poniżej zera to staram się z domu nosa nie wychylać :hehe:
Bajbas - 2007-10-20, 11:01

AurorA napisał/a:
Nie cierpię zimy :bum: Lubię prace w ogrodzie a tu trzeba czekać do wiosny.

załóż sobie ogród zimowy :P
Ludzie, jakbyście ciurkiem mieli lato to by Wam uszami wyszło. Zima itd. to jest to!
:piwko: Bajbas
PS. Ogród zimą też jest fajny, nic nie robisz, a czasami są takie widoki, że :-o

Mazur - 2007-10-20, 11:19

Jak to nic nie robisz? zimą trzeba dokarmiać ptaszki na działce by latem oczyszczały drzewka.
Ja lubię wszystkie pory roku no może mniej początek wiosny bo mokro, błoto ale jesień jest chyba najładniejsza dla oka.

Boobu - 2007-11-04, 16:10

W moim ogrodzie wciąż kwitną bratki i drobne begonie :) A róża pnąca kwitnąca w czerwcu, w październiku zakwitła po raz drugi! :)
Może będzie lekka zima, gdyż mój pies zamiast nabierać futra zimowego, zaczął linieć intensywnie :-o Nigdy mu sie o tej porze to nie zdarzało :???:

pena - 2007-11-04, 16:27

:) Witam, u mnie też zakwitły bratki! A karasie wzięły się nagle do jedzenia! Wolałabym , żeby zima była jak ostatnia, bo nie wyjadę z mojego lasu :bum: :pa:
iwosek - 2007-11-05, 22:48

Bratki - u mnie zimy nie widza :hehe: normalnie kwitna na rabatce,

Co do juki - jak narazie przetrwala mroz - 3*
moze jeszcze zakwitnie :D - narazie kwiat ma 0.5 metra :P

koczisss - 2007-11-06, 01:19

iwosek napisał/a:
Bratki - u mnie zimy nie widza :hehe: normalnie kwitna na rabatce,

Co do juki - jak narazie przetrwala mroz - 3*
moze jeszcze zakwitnie :D - narazie kwiat ma 0.5 metra :P

Ty tu o jakimś kwitnięciu, a u mnie pierwszy lód na wodzie się pojawił.
Przy brzegu oczko zaczęło wieczorem zamarzać, ale to nie dziwne, zeszłej nocy było około -1, przez cały dzień niecałe +2, a o 19 było -4, 22 już -6 :(