| |
Oczko wodne - forum Forum miłośników oczek wodnych. |
 |
Ryby w oczku wodnym - Obgryziony ogon
Sylwek P. - 2007-05-16, 20:44 Temat postu: Obgryziony ogon Witam, mojemu małemu karpiowi KOI (ok 6cm) coś obgryzło ogon tz. sama pletwę ogonowa, nie jest postrzępiona jak to czasem bywa tylko całkiem jej brak, odłowiłem karpika i jest teraz w osobnym zbiorniku z dodatkiem FMC żeby jakieś świństwo mu sie nie w dało. Czy jest szansa że ta płetwa mu odrośnie i będzie wyglądać normalnie ??
AurorA - 2007-05-16, 20:50
Postąpiłeś dobrze, szansa jest spora.
Sylwek P. - 2007-05-16, 22:39
a tak z ciekawości zapytam co mogło dorwać tą rybkę i czy można sie tego czegoś w jakiś sposób pozbyć ? Mam jeszcze w oczku 4 takie małe karpiki i obawiam sie, że może je spotkać podobny los
ZiK - 2007-05-17, 07:51
| Sylwek P. napisał/a: | | a tak z ciekawości zapytam co mogło dorwać tą rybkę i czy można sie tego czegoś w jakiś sposób pozbyć ? |
To robota najprawdopodobniej kota.
A jak nie kota to może czapli
Hubert - 2007-05-17, 09:52
| Sylwek P. napisał/a: | | nie jest postrzępiona jak to czasem bywa tylko całkiem jej brak |
Ogon odrośnie, ale w przypadku zniszczenia promieni płetwy będzie to trwało znacznie dłużej niż przy zwykłym postrzępieniu.
Jabolikus - 2007-05-17, 17:21
A swoja droga, mam karasia ktory nie ma jednej pletwy piersiowej, czy jest szansa na to ze mu odrosnie?
Pozdrawiam
golden - 2007-05-18, 10:08
A może to przez chorobe? mój welon jak kiedyś zachorował to też mu się cały ogon skruszył a był sam w akwa
|
|